W Antonińskiej cały czas podnosimy umiejętności, aby każda kolejna nasza karta zawierała nowe, ekscytujące kulinarne propozycje.
W minionym tygodniu, dzięki pomocy niezawodnego zespołu PHRS- Polecimy Hotelarzom Rewelacyjnych Specjalistów, mogliśmy zorganizować w naszej restauracji szkolenie z wyjątkowym, posiadającym ogromną wiedzę i umiejętności cukiernikiem Krzysztofem Kopcińskim.
Krzysztof Kopciński to człowiek, który całe swoje zawodowe życie związał z cukiernictwem. Szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 współpracuje z Robertem Sową, obecnie w jego autorskiej restauracji N31.
Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.
Cukiernictwo jest dla niego nieustającym wyzwaniem i radością eksperymentowania. Tworzone przez niego desery zaskakują smakiem i formą w jakiej są podane. To prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej zamknięte w przeróżnych formach, spowite dymem czy też sporządzone w formie pianek. W swoich deserach wykorzystuje m.in. tajniki kuchni molekularnej oraz nowe technologie np. sous-vide.
W ciągu dwóch dni Krzysztof Kopciński podzielił się z nami wieloma niesamowitymi wskazówkami i pomysłami cukierniczymi. Nauczyliśmy się między innymi wielu nowych sposobów przygotowywania musów czekoladowych i owocowych, czy bezy: parzonej, z albuminy oraz pieczonej w wysokiej temperaturze.
Zdobyte podczas tego szkolenia doświadczenia z pewnością zaowocują w przyszłości i niewątpliwie będą inspiracją do nowej wiosennej karty, którą zaprezentujemy już po Świętach Wielkanocnych.
A jeśli tęsknisz za obiadem poza domem lub spotkaniami ze znajomymi przy kieliszku dobrego wina i smacznej kuchni, to mamy dla Ciebie bardzo dobrą informację. Zapraszamy do Antonińskiej, gdzie jako gość hotelowy możesz skorzystać z naszej oferty „Restauracja w pokoju”.
Specjalnie dla Ciebie zaaranżujemy jeden z naszych apartamentów tak, abyś poczuł się jak w restauracji. Oczywiście działamy z zachowaniem wszystkich zasad bezpieczeństwa sanitarnego oraz zgodnie z aktualnie obowiązujacymi obostrzeniami!
Szczegóły oferty tutaj.
Zobaczcie efekty naszego szkolenia z Krzysztofem Kopcińskim na zdjęciach poniżej. Czy wy też nie możecie doczekać się naszej nowej, wiosennej karty?