Hotele Antonińska | Leszno i Boszkowo Letnisko, Leszno
Szkolenie z Pawłem Pyrą
  1. Home
  2. Szkolenie z Pawłem Pyrą

Szkolenie z Pawłem Pyrą

Check-in
Check-out

Szkolenie z Pawłem Pyrą

27 of March 2020

W dzisiejszych czasach zawód kucharza zmienia się bardzo dynamicznie. Jak w każdej branży, ciągle zmienia się technologia, pojawiają się nowe trendy, czy sprzęt.

W świecie gastronomii zmiany te dotyczą przede wszystkim technik gotowania, sposobów komponowania dań, czy też ich serwowania.

Każda dobra restauracja, której priorytetem jest oferowanie gościom niezapomnianych smaków, powinna na bieżąco śledzić najnowsze trendy kulinarne.

W Antonińskej doskonale zdajemy sobie sprawę, że tylko poprzez nieustanne poszerzanie wiedzy i regularne szkolenia, będziemy w stanie zagwarantować naszym gościom wyjątkowe doznania kulinarne. 
 
Właśnie dlatego zaprosiliśmy do naszej restauracji wyjątkowego gościa, który podczas szkolenia podzielił się z nami ogromną porcją wiedzy na liczne kulinarne tematy.

Pan Paweł Pyra, bo o nim tu mowa, to członek Klubu Szefów Kuchni, który jako szef kuchni pracował w wielu prestiżowych hotelach i restauracjach.

Przygodę z gastronomią rozpoczął w 2002 roku, rozpoczynając naukę w Zespole Szkół Gastronomicznych w Tychach. Pierwsze zawodowe kroki w kuchni stawiał w Bielsku Białej, gdzie zaraz po ukończeniu szkoły został kucharzem. Następnym etapem w podróży kulinarnej był Szczyrk, Warszawa, Kołobrzeg, czy Kudowa Zdrój.

Zdobyta wiedza pozwoliła mu podjąć wyzwanie na stanowisku Szefa Kuchni w Columna Medica**** Centrum rehabilitacji & Spa, Partnera Medycznego Polskiego Komitetu Olimpijskiego.

W międzyczasie pan Paweł Pyra brał udział w wielu konkursach kulinarnych.  

Nasze szkolenie dotyczyło przygotowania oraz wypieku różnych rodzajów chleba (na drożdżach, maślance i zakwasie) oraz różnych technik obróbki mięs (drobiu, wieprzowiny, wołowiny) Zajęliśmy się także tematem często niedocenianym w wielu restauracjach, a więc podrobami. Nie zabrakło także kilku ciekawych informacji na temat przygotowania ryb. 

Pan Paweł zademonstrował nam także kilka różnych sposobów przyrządzania mięs - długie pieczenie, gotowanie w niskich temperaturach (sous vide), konfitowane, przerobiliśmy także techniki smażenia oraz duszenia.

Mamy nadzieję, że już w niedługiej przyszłości będziemy mieli okazję ugościć państwa w naszej restauracji. Nie możemy się doczekać, aby wykorzystać zdobytą wiedzę w praktyce i ponownie zaskoczyć państwa naszą tradycyjną, lokalną kuchnią w zupełnie nowej odsłonie.

Zapraszamy także do obejrzenia galerii zdjęć ze szkolenia z Pawłem Pyrą w naszej restauracji.

See on the map

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by MJW OPERATOR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, Jana Ostroroga 8A, 64-100, LESZNO, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved