Ostatnie tygodnie były bardzo pracowite dla zespołu Hotelu i Restauracji Antonińska. Naszym priorytetem jest utrzymanie wysokiego standardu usług, a co za tym idzie sprawienie, aby nasi Goście czuli się zadowoleni, a ich potrzeby zaspokojone. Niezbędny jest do tego przede wszystkim zgrany i wykwalifikowany Zespół, stale podnoszący swoją wiedzę i kwalifikacje.
Zdając sobie sprawę, że podnoszenie kwalifikacji załogi to proces ciągły, a jednocześnie podążając za najnowszymi trendami w hotelarstwie i gastronomii, rozpoczęliśmy cykl szkoleń przeprowadzonych przez firmę
PHRS- Polecimy Hotelarzom Rewelacyjnych Specjalistów.
Jako pierwszy udział w szkoleniu wziął nasz dział Housekeepingu, czyli Służby Pięter. Nasi pracownicy dowiedzieli się jak usprawnić swoją pracę oraz jakie standardy obowiązują w hotelach o najwyższym zaszeregowaniu, tj. hotelach 4-gwiazdkowych oraz 5-gwiazdkowych.
Szkolenie poprowadził Jacek Marczak, którego wieloletnie doświadczenie na stanowisku SUPERVISORA HK znalazło uznanie poparte nagrodami TORCHBEARER EMEA 2004 AWARDS oraz QUALITY EXCELLENCE EMEA 2006 AWARDS QUALITY EXCELLENCE EMEA 2007 AWARDS.
Otrzymaliśmy sporą porcję praktycznej wiedzy na temat jeszcze większej wydajności, efektywności i oszczędności, które ułatwią pracę personelowi, a jednocześnie pozwolą zachować wysoki poziom świadczonych usług.
Kolejną dawką wiedzy podzielił się z nami Dawid Gotowalski. Kawa i techniki zaparzania to jego pasja - zarówno w pracy, jak i w domu. Poświęcił im wiele uwagi i energii.
Dawid Gotowalski pokazał nam także, że alkohol to nie tylko dno butelki, ale również szukanie i odkrywanie smaku… To osoba, która zaraża swoją filozofią barmaństwa klasycznego. Przez dwa dni łączyliśmy smaki, zapachy, wykorzystywaliśmy od A do Z wszystkie produkty, czasami w zupełnie nieprzewidywany i niekonwencjonalny sposób. Rzeczy które wydawały się oczywiste, takie nie były...
Techniki, których się nauczyliśmy, pozwolą podkreślić walory smakowe i zapachowe naszych koktajli. Efektem i zwieńczeniem tego owocnego czasu jest nasza nowa sezonowa karta w Antonińska Cocktail Bar. Poznaj nowe wyjątkowe miejsce w Lesznie -
Cocktail Bar Hotelu & Restauracji Antonińska.
Cykl szkoleń zakończyły warsztaty cukiernicze, które poprowadził Artur Nijakowski – pasjonat cukiernictwa, zwłaszcza w zakresie cukiernictwa nowoczesnego i czekolady, którą kocha.
Artur Nijakowski to Cukiernik na medal. W 2016 roku zdobył 3 miejsce podczas Mistrzostw Polski w kategorii deseru talerzowego.
Efektem tego inspirującego spotkania były praliny naszego wyrobu, torty, ciasta sezonowe, ptysie, słodkie mono-porcje, a wszystko to ubrane w niezwykłe kompozycje, staranne i eleganckie…przemyślane w każdym szczególe. Tak, jak w przypadku szkolenia barmańskiego, również tutaj łamaliśmy schematy i tworzyliśmy zaskakujące połączenia.
Już niebawem Goście naszej
restauracji będą mieli okazję spróbować słodkości zainspirowanych nauką od najlepszych.